Nagelregulatie d.m.v. een metalen of kunststof beugel
De nagelbeugel techniek is een techniek die op de nagel bevestigd wordt om de rondgroeiende of ingegroeide nagel weer recht te maken of om tijdelijk de verhoogde druk in de nagelwal te verminderen. Door deze techniek wordt de nagel langzaam weer vlakker en verdwijnen de pijnklachten.
De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit met de nagel mee. Na verloop van tijd kan de beugel weer verwijderd worden. Eventueel kan er een nieuwe geplaatst worden als de correctie nog niet voldoende is.
Nazorg
- Eerste controle na één week.
- Daarna iedere zes weken.
Advies
- De nagelbeugel mag geen pijn veroorzaken.
- Controleer regelmatig of de nagelbeugel geen drukplekjes of irritaties veroorzaakt.
- Heeft u een verminderd of geen gevoel meer in uw voeten, laat dan iemand anders uw huid rond de nagel controlere.
- Nagellak mag gebruikt worden. Deze alleen verwijderen met een remover zonder aceton.
- Laat de nagelbeugel los, zijn er irritaties of drukplekjes of veroorzaakt de nagelbeugel pijn, neem dan direct contact op met de pedicure.
Nagelreparatie met gel of acryl
Nagelcorrectie of reparatie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. De kunstnagel is gemaaktvan gel of acryl. De kunstnagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.
Een nagelreparatie geeft een erg goed resultaat bij het corrigeren van de teennagel. De teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden, zodat de teennagel er weer mooi en goed verzorgd uitziet.
Nazorg
- eerste controle na één week
- Daarna iedere vijf á zes weken
Advies
- De kunstnagel heeft 24 uur nodig om volledig uit te harden, wees voorzichtig met water.
- De nagel nooit knippen, dan kan deze breken en uw natuurlijke nagel beschadigen. Voorzichtig bijvijlen mag wel.
- Nagellak mag gebruikt worden. Deze alleen verwijderen met een remover zonder aceton.
- De kunstnagel nooit zelf verwijderen, door deze eraf te knippen of trekken. Dit kan blijvende schade of zelfs verlies van uw natuurlijke nagel tot gevolg hebben.
- Draagt u de kunstnagel ter behandeling van een mycosenagel, dan 2 x dgs blijven druppelen met een mycosemiddel om de gel te activeren
- Draag verantwoorde schoenen met voldoende ruimte in de lengte, breedte en hoogte.
- Dagelijks controleren op drukplekjes, roodheid, jeuk, of irritatie van de huid rond de nagel.
- Bij (pijnlijke) drukplekjes of irritatie, maak dan direct een afspraak. Ook als u denkt dat de nagel te lang wordt.
- Heeft u een verminderd of geen gevoel meer in uw voeten, laat dan iemand anders uw huid rond de nagel controleren.
Mycose nagel (schimmelnagel)
Mycosenagels zijn schimmelnagels. De teennagel is geïnfecteerd met schimmels.
Schimmelnagels worden ook wel ‘kalknagels’ genoemd.
Meestal begint de infectie aan de nagelranden die daardoor witgeel of bruin verkleuren. De nagel wordt dik en brokkelig. Soms laat hij gedeeltelijk of helemaal los.
Aan de zijkanten van uw tenen en of voeten kunnen wat vervelling met blaasjes ontstaan. Dit is geen schimmel maar een overgevoeligheidsreactie op de schimmelnagels.
Schimmels zitten bij iedereen op de huid en onder de nagelranden. Pas als de schimmel de huid of nagels binnendringt en zich uitbreidt, ontstaat een infectie.
Vocht en warmte geven de schimmels de kans zich in de huid en nagels te nestelen.
Nagels die beschadigd zijn raken gemakkelijk geïnfecteerd. Beschadiging komt bijvoorbeeld door sporten of door het dragen van knellende schoenen.
Nazorg
Nadat de nagel volledig hersteld is blijft het noodzakelijk om de schoenen nog steeds dagelijks te reinigen na het dragen hiervan. Ook is het noodzakelijk dat er preventie wordt genomen in: na het zwemmen de voeten ontsmetten met een antiseptische spray, de nagelknippers uitkoken, gebruik ook zuurstof doorlatende nagellak.
Advies
- Was de voeten liefst zonder zeep. Als u toch een keer zeep of shampoo gebruikt, spoel dan uw voeten goed af. Zo blijven er geen zeepresten zitten.
- Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen.
- Draag elke dag schone sokken. Liefst van wol of katoen.
- Draag schoenen die genoeg lucht doorlaten, zoals sandalen. Of schoenen van linnen of leer. Draag liever geen gesloten schoenen van rubber of plastic.
- Draag uw eigen slippers in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen. Bijvoorbeeld in doucheruimtes en zwembaden.
- Behandel voetschimmel, als u dat hebt.